Våre Behandlinger

Vår praksis er forankret i en dedikasjon til stadig faglig fornyelse, og vi tilbyr en moderne tilnærming til tannbehandling, grundig dokumentert og tilpasset dine behov. Våre erfarne tannleger har fullført sin utdanning her i Norge og er aktive medlemmer av Tannlegeforeningen, noe som sikrer høy standard og profesjonalitet. Vi vektlegger også tett samarbeid med spesialister når det er nødvendig. Utforsk vårt varierte utvalg av tilgjengelige behandlinger nedenfor, skreddersydd for å møte dine individuelle tannhelsebehov med omsorg og profesjonalitet.

Et utvalg av behandlinger og tannhelsetjenester ved ScanDent i Raufoss

Undersøkelse

Regelmessig grundig undersøkelse av tenner og slimhinner for å diagnostisere behandlingsbehovet til pasienten.

Forebyggende Behandling

Profylakse er essensielt for å forebygge tannkjøttsykdom og karies. Trykk på lenken for å lese mer om hvordan dette kan gjøres.

Fyllingsterapi

En prosedyre som brukes til å reparere hulrom eller skadede områder på tennene med tannfargede plastiskematerialer for å gjenopprette tannstrukturen.

Tannkjøttsykdom

Periodontitt er en tannkjøttsykdom som oppstår når betennelse sprer seg fra tannkjøttet til de dypere strukturene rundt tennene, inkludert benet som støtter tennene.

Rotfylling

Prosedyrer som utføres for å redde betente eller infiserte nerver i forskjellige typer tenner. Dette innebærer fjerning av infisert vev og forsegling av rotkanalen for å bevare tannen.

Protetisk Behandling

Protetisk tannbehandling omfatter ulike metoder for å erstatte tapte eller skadede tenner for å gjenopprette funksjon og estetikk i munnen.  Les mer om forskjellen mellom en krone, bro og protese, og når de ulike alternativene kan gjennomføres.

Tanntrekking og Kirurgi

Trekking av tenner er prosedyrer som innebærer å fjerne en tann fra munnen. Det kan være flere årsaker til tanntrekkingen og i noen tilfeller må tannen fjernes kirurgisk. 

Tannbleking

Tannbleking er en prosedyre som brukes for å gjøre tennene lysere og redusere misfarging. Det innebærer bruk av spesielle produkter eller materialer for å fjerne flekker og misfarging på tannoverflaten. 

Avtrykksskanning (digitalt)

Digital scanning av tenner er en moderne tilnærming til å samle informasjon om tannstruktur og tannbitt. I stedet for tradisjonelle avtrykk, brukes en digital scanning teknologi for å oppnå nøyaktige og detaljerte 3D-bilder av tennene.


Bedøvelse

Bedøvelse av tenner er en prosedyre der et lokalt bedøvelsesmiddel blokkerer smerteimpulser fra tannområdet midlertidig. Dette gir en smertefri opplevelse under tannbehandlingen.

Sedasjon/Beroliggende

Sedasjon ved tannbehandling innebærer bruk av beroligende medikamenter for å redusere angst og fremme avslapning under behandlingen for pasienter med sterkt odontofobi.

Ansikt- og kjevesmerter

TMD, eller temporomandibular dysfunksjon, refererer til problemer med kjeveleddet og de omkringliggende musklene som styrer tyggefunksjonen. Dette kan føre til forskjellige symptomer, inkludert ansikts- og kjevesmerter. Trykk på lenken for å lese mer om TMD.

Drenasje av Abcess

Drenasje av en abscess innebærer å fjerne pus og væske som har samlet seg inne i en betent lomme. Dette gjøres for å lindre smerte, redusere hevelse og bidra til heling.

Spyttest for munntørhet

Hyposalivasjon refererer til en tilstand der kroppen produserer mindre spytt enn normalt.

Spyttest kan være en del av en diagnostisk prosess for å evaluere spyttfunksjonen.

Mikrobiologiske tester

Mikrobiologiske tester refererer til laboratorieundersøkelser som fokuserer på mikroorganismer og benyttes til å diagnostisere spesifikke bakterier og sopp i munnhulen. 

Scandent Tannlegesenter

Trenger du Tannbehandling?

Trykk på knappen og ta kontakt med oss, så hjelper vi deg gjerne!

Nav
unsplash